Stocon Srl-Panouri solare Bacau

Partener Sonnenkraft

Cum functioneaza?

Cum functioneaza panourile solare ?

Panouri solare Bacau

Fundamental, exista doua modalitati de a utiliza energia de la soare: energia termica si energie electrica. O instalatie termica consta intr-o serie de colectori pe acoperis. Acestia sunt capabili de a absorbi radiatile de la soare si sa le transforme in caldura, apa calda sau ambele. Solutia pentru energie electrica se numeste fotovoltaic. Aceasta este o serie de panouri care contin numeroase celule semiconductoare de siliciu care se transforma radiatia solara in energie electrica. A treia solutie este o combinatie a celor doua tehnologii din care rezulta intr-o solutie completa de energie de auto-suficienta.

Energie solara termica

Aceste solutii pot oferi apa calda, incalzire sau ambele intr-o singură solutie. Realizarea acestei solutii este intr-adevar destul de simpla, și, de fapt, secretul este modul de a realiza solutii eficiente. Practic o solutie termica de energie solara se compune din unul sau mai multi colectori, de exemplu,pe acoperisul cladirii.In acesti colectori se incalzeste un lichid rezistent la inghet printr-un sistem de conducte, si este transportat la un rezervor de depozitare sau pentru incalzirea centrala. Simplu, eficient si gratuit.

Energie solara electrica

Energia electrica solara se numeste Fotovoltaica sau pur și simplu PV. Acesta este un mod eficient si 100% curat de conversie a radiatiei solare in energie electrica. Panoul solar cuprinde o serie de celule solare compuse dintr-un material fotovoltaic, care transforma radiatia solara direct in curent electric. Acest curent poate fi folosit pentru a rula orice dispozitiv electric in casa, daca este vorba de o lampa, masina de spalat, televizor, un calculator, etc. Cand echipamentul PV-instalat genereaza mai multa electricitate decat necesarul casei, excedentul poate fi introdus in reteaua publica de electricitate si puteti castiga bani sau primi o reducere corespunzatoare la facturile de la furnizorul de energie electrica.

Panouri solare Bacau
Cum functioneaza panourile solare pentru producerea apei calde menajere

Soarele incalzeste lichidul din panourile solare de pe acoperis. Caldura de la lichidul din panouri este transferata in apa menajera din rezervor si astfel aceasta este incalzita.

Panouri solare BacauAvantajele folosirii panourilor solare pentru producerea apei calde menajere

ECONOMIC 
Solutiile COMPACT E si COMPACT PLUS va fac casa mult mai eficienta din punct de vedere energetic, ceea ce va salveaza bani zilnic. Aceste solutii maresc randamentul energetic al casei, iar costurile pot fi compensate de marirea valorii acesteia.

 

MEDIU
Arderea combustibililor fosili este considerat cel mai mare factor care contribuie la eliberarea gazelor cu efect de sera in atmosfera. Acesta este motivul pentru care guvernele din aproape fiecare tara au stabilit obiective agresive pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon. Prin instalarea unor sisteme solare cu aport la incalzire si piscine emisiile de casei dumneavoastra sunt reduse chiar si mai mult. Sistemele solare au emisii zero de dioxid de carbon. 

INDEPENDENTA
Petrolul si gazele naturale sunt resurse limitate care se vor epuiza in timp. Pretul acestora este destul de nesigur. In ultimii 10 ani pretul petrolului a crescut de 300%. Utilizarea energiei solare cat mai mult cu putinta elimina ingrijorarea cu privire la climatul politic in tarile producatoare de petrol si aprovizionarea nesigura.

Extra avantaje in folosirea panourilor solare pentru producerea apei calde menajere

Solutia pentru apa calda si aport la incalzire de la SONNENKRAFT® foloseste energia solarelui pentru a incalzii apa necesara consumului casnic de la baie sau bucatarie.

Sisteme solare cu aport la incalzire

Solutia pentru apa calda si aport la incalzire de la SONNENKRAFT® foloseste energia solarelui pentru a incalzii apa necesara consumului casnic de la baie sau bucatarie.

Panouri solare Bacau

Modelul de sistem cu panouri solare Sonnenkraft Comfort E

Varianta COMFORT E oferita de SONNENKRAFT® reprezinta solutia optima cu privire la costurile efective pt. producerea atat a apei calde menajere cat si pentru incalzirea locuintei. Aceasta solutie este constituita pe baza dezvoltarii noului boiler PSR-E, prevazut cu o o statie de pompare foarte eficienta si “modulul inteligent” pt. prepararea apei calde. Poate asigura pana la 30% din necesarul de incalzire si 80% din necesarul de apa calda menajera

NOUL MODUL DE PREPARARE AL APEI CALDE PROASPETE

Apa calda proaspata si igienica, este noua cerinta. O “unitate inteligenta” asigura livrarea unei cantitati exacte de apa calda proaspata exact atunci cand este ceruta. Nu va mai fi necesara eliminarea apei calde stocate pt. prevenirea dezvoltarii bacteriilor.

IMBUNATATIREA STRATIFICARII

Noul registru solar este capsulat; avand ca rezultat o umplere mai rapida a partii superioare a tanc-ului si o diferenta de temperatura mai mare intre straturile acestuia ceea ce inseamna o performanta imbunatatita in vederea asigurarii aportului la incalzire in lunile mai reci ale anului. Noua izolatie se aplica perfect si reduce pierderile de caldura.

DOMENIU MARE DE REGLAJ AL SUPORTILOR

Acesta asigura o pozitionare perfecta a tanc-ului pe orice fel de suprafata. Marginea de jos a tanc-ului acopera picioarele, conferind un design atragator.

PSKR18/HE

Versiunea HE a lui PSKR18 vine cu o noua unitate de control, prevazuta cu un panou de reglaj usor de utilizat. Noul modul mareste capacitatea de reglaj a debitului cu 30%.

Panouri solare Bacau

Modelul de sistem cu panouri solare Sonnenkraft Comfort E Plus

Varianta COMFORT E Plus este o solutie termica solara mai complexa pentru producerea apei calde si incalzirea locuintelor.

Aceasta poate acoperii pana la 50% din necesarul de incalzire si 80% din productia de apa calda

Sistemul este constituit din noul model de tanc (boiler) PSC-E prevazut cu modul inteligent pentru producerea de apa calda proaspata, modul de inalta eficienta pentru asigurarea stratificarii si un modul optional pentru producerea agentului termic de incalzire. Toate aceste module sunt realizate astfel incat sa functioneze perfect impreuna.

Modulul de incalzire HKM20, care poate fi montat si pe sistemul CONFORT E Plus, poate asigura contolul direct al incalzirii pe baza de radiatoare sau incalzire prin pardoseala, functie si de temperature exterioara. RAS20 asigura o utilizare optima a energiei solare in combinatie cu sistemul de incalzire deja existent, in special centrale termice in condensatie.

NOUL MODUL PENTRU PREPARARE APA CALDA PROASPATA

Apa calda proaspata si igenica la cerere si in functie de necesitati. O unitate inteligenta asigura furnizarea cantitatii exacte de apa calda proaspata, exact atunci cand este ceruta. Nu mai este necesara stocarea apei calde care ar putea favoriza dezvoltarea bacteriilor.

REDUCEREA PIERDERILOR DE CALDURA CU 20%

Noul tanc PSR prezinta mai multe imbunatatiri: este prevazut cu un registru solar capsulat, incarcarea mai rapida a partii superioare si o diferenta mai mare a temperaturii intre straturile acestuia, precum si un randament superior in utilizarea aportului de caldura in perioada de primavara si toamna.

DOMENIU MARE DE REGLAJ AL SUPORTILOR

Acesta asigura o pozitionare perfecta a tanc-ului pe orice fel de suprafata. Marginea de jos a tanc-ului acopera picioarele, conferind un design atragator.

MODUL DE INCARCARE STRATIFICATA

Sistemul SLM50HE garanteaza o stratificare optima in tanc-ul de stocare. Eficienta marita a pompei asigura un consum mic de energie electrica.

Sisteme solare pentru instalatii mari

Panouri solare BacauModelul de sistem cu panouri solare Sonnenkraft Comfort E XL

Sistemul solar COMFORT E XL de la SONNENKRAFT® garanteaza functionarea la un randament maxim pentru sisteme solare de dimensiuni mari.

Beneficii

Utilizarea In Constructiile Noi

Utilizarea in constructiile Reabilitate